Himlen

Himlens hvidspættede
ikke-kuppel
modtager stadig min hvisken
uden at afgive 
svar

Ateistisk arrogance

Havde der virkelig været noget i retning af en Gud, så havde vi i sandhed ikke behøvet at tro! Så havde vi vidst – ligesom vi ved, der er en tyngdekraft, selvom vi ikke kan se den, eller endnu forstå den.

Ovenstående citat kommer fra et indlæg under titlen “Guder er noget vi selv opfinder” på Religion.dk i går.

Jeg finder det dybt arrogant og mener at det vidner om en mangel på selverkendelse som menneske, at vi ville vide hvis der var guder. Ligesom vi ikke forstår tyngekraftens natur fuldt ud endnu, ved vi heller ikke meget om mørkt stof. Og ligesom vi ikke ved ret meget om disse ting ved vi heller ikke ret meget, beviseligt, om eksistensen af guder.

Men her giver Tata Ringberg udtryk for den holdning, at vi er på et sådant fremskredent stadie i historien at vi MÅ vide hvis noget eksisterer. Hvorfor MÅ vi vide om guder eksisterer hvis de gør? Det er da noget vrøvl. Det er hevet ud af den blå luft.

For nyligt opdagede forskere små levende væsner på mennesker der ikke før var kendt – og der er sikkert masser af sådan noget endnu. Der er meget, vi som mennesker ikke ved, men det er hverken et bevis for guders eksistens eller fravær. At man så argumenterer for at verdenen er blevet til gennem naturvidenskabelige processor har intet med guders eksistens at gøre. Eksisterer der guder og har disse indflydelse på verdenen er det jo blot en del af disse processor.

Jul i Valhal #1 Intro og tarme

I denne føljeton vil jeg, sammen med min veninde Ellisif Bjørnsdotter, skrive om mytologiske fejl i dette års genudsendte julekalender på TV2 – Jul i Valhal.

Det skal ikke forstås som kritik af selve skuespillernes præstation, kvaliteten af manus eller modstand mod at bruge den nordiske mytologi som udgangspunkt for kunstnerisk udfoldelse af forskellig art.

Læs videre “Jul i Valhal #1 Intro og tarme”

Jeg er gud!

Alright, dette indlæg er ca. 7 år for sent på den – og så kommer den med en halvkvalt undskyldning for ikke at være kommet ud i går… Men derfor skal Iben Tranholm ikke gå fri af den grund, når nu den julekalender der sendte hende i blækhuset genudsendes i år.

At “Vranglæren lurer i Valhalla” er man ikke i tvivl om efter bare at have læst manchetten. Men lad os nu give vranglærerinden frit lejde et par linjer:

Det lyder unægteligt som noget af en misforståelse at holde jul i Valhalla, da de nordiske guder næppe nogensinde har fejret Jesu fødsel over et skummende glas mjød

Ooookay?

Læs videre “Jeg er gud!”